Ahová a király is gyalog jár

2010.02.12. 18:59 urbangekko


Japánról már sokat hallhattunk. Az ő tudósaik amellett, hogy sok dolgot köszönhetünk nekik, olyan kutatásokat is folytatnak (valószínű hobby jelleggel szabadidőben), melynek hasznossága a nullához konvergál. A „ Mit csinálunk glettelés közben” grafikon legalábbis ezt támasztja alá.

Bármilyen hihetetlen a szoros copffal rásegített húzott szemű embertársaink megcsinálták EZT.

 

 

Nem mondom, fontos dolog ez, mindenki csinálja, napjaink része. De hogy erre rászerkesszünk egy kérdőívet?! Ettől függetlenül elgondolkodtató, hogy Magyarországon -ahol technikailag még más irányba rezeg a mobiltechnológia térereje-, ennek milyen vetületei lehetnek? Alább találhatunk jellemzéseket a magyar felhasználói csoportokról a teljesség igénye nélkül.

Business man: ez az a srác, akinek élete a munka. Mindig, minden időben dolgozik. Általában sales-es. Általában egy multinál végez -az ügyfelek pénztárcájának szemszögéből nézve- megélhetési bűnözést. Úgy érzi minden idő, amit mással tölt, mint a munka, elvesztegetett. A salak is könnyebben távozik szervezetéből, amikor exchange-en töltögeti le PDA-jára a mailjeit. Okos alkalmazások telepítése után a rötyin számolja a profitabilitást, hogy megérje a cégének, meg persze ő is pozitív számokat lásson majd hónap végén, a bérpapírján.

Folyamatszervező: Ő a megfontolt a csapatban. A pubertálás alkonyán járó szellemisége kergeti be a mellékhelyiség csendes magányába. Nőkre vágyik, de pattanásos arca csupán a vakok ujjbegyeinek ad hírértéket s minden napra olvasnivalót. Testi közelségét a csajok egyelőre nem kívánják. Viszont elhiszi magáról, hogy ő Brad Pit klónja és csak azért van egyedül, mert ő úgy akarja. A sötét toalett kérdés nélkül befogadja, ha a tesztoszteron felzúdul sejtjeiben. Kétkomponensű a látogatása, bár szülei csak az egyikről tudnak, a másikat esetleg sejtik, de struccként homokba dugott fejjel nem vesznek róla tudomást. A dolga végzése közben a wap-on vagy Opera Minin keresztül, az EDSZ kerete felhasználásával, emeltdíjas tartalmakat emel le telefonja képek/videók mappájába. Ha az egyik helyiség által biztosított task-ját törléssel befejezte, feláll. Még nem öblít vízzel, mert a hang lebuktatná és szülei utána joggal kérdeznék meg tőle, -mit tett a lehúzás után eltelt 10 percben?! Szembefordul a kagylóval, kezeiben műszerek. Egyikben sajátja, másikban a telefon, melyen slide show üzemmódba állítva pörögnek a nemrégiben letöltött, hiányos öltözetű hölgyek fotói. Visszafogott sóhajokkal ad hangot tetszésének, majd dolga végeztével töröl, öltözik, öblít, folyamatsorral hagyja el mosolyogva a bázist.

Randiguru: Ő az a karakter, aki már túllépett a „Folyamatszervező” életkoron és vágyainak démonjait a tettek mezejére vezényelte. SMS-Chat-es, Mizu-s oldalakon keresgéli az igazit és mi lenne jobb platform erre, mint a WC deszkáján való csücsülés. A gyanútlan sms fogadó felek nem is sejtik, hogy a sziporkázó stílust kommunikáló fiú, nem a jacuzzi -ban ül és koktélospohár van a kezében, hanem a mellékhelyiségben és egy gyűrött Szuperinfo. A környezet sivársága sem tudja legyőzni a stílusát. Olvas, válaszol, ír és az életben randizik. A kiválasztottakban csak az összeköltözés után tudatosul majd, hogy párjuk szenvedélye nem múlt el az idő előrehaladtával.

Székrekedéses: Na neki, aztán mindenre van ideje. Mivel az anyagcseréje csúnya tréfát űz vele, melyet a levélszámra szedett szűztea kapszulák sem tudnak orvosolni, ő a szolgáltatók álom-előfizetője. A különböző mobilos alkalmazások közül nincs olyan, amit ne próbált volna ki. Először az sms-eivel kezdi. Megnézi, van-e olyan amire nem válaszolt? Ha talál, akkor válaszol ezekre. Majd az olvasottakat és a küldötteket kitörli. Aztán előre dolgozik, és minden ismerősének ír, akivel már régen beszélt. Hogyha ezek válaszolnak neki, akkor ő is ezt teszi újra és újra. Szimultán 10-15 személlyel tud egyszerre párbeszédet folytatni és sosem hibázik. Míg más mobil előfizető az üzenetét véletlen téves címre küldené egy ilyen nagy létszámú csoportnál, ő pontosan fejben tartja, hogy a több szálon futó baráti csevejben kinél, hol tart a sztoriban?! Mivel egyéb testi oldalon semmi eredmény, átnézi a képgalériáját és szelektálja a rossz vagy már nem aktuális képeket. Aztán sms-t ír. Ezek után a wapon híreket olvas. Ismét sms 5-6 embernek. Amikor ezt is megunja, híreket olvas a telefonba beépített web böngészőjével, mert így sokkal több oldalt elér. Ezekkel el is meg az a fél, háromnegyed óra, amit a porcelántotem felett guggolt, majd siker híján feladja, hogy nemsokára újrakezdje egy kapucsínóval megbolondított 100%-os narancslé elfogyasztása után.

 

Spieler: A virtuális szórakozás megszállottja. Minden új, telefonra optimalizált játékról az elsők között szerez tudomást és pénz sem jelent neki akadályt, hogy ezeket megszerezze. Egyszerűbb kortársaival ellentétben ő nem fizet érte, hiszen -A programozónak is élnie kell valamiből és egy jó játéknak ára van- elvet vallja azzal a kiegészítéssel, hogy ezt az árat már biztosan más megfizette vagy meg fogja fizetni. Telefonja memóriakártyáját nem képek és zenék foglalják el, hanem a különböző falbontós, tetriszes, stratégiai, akció vagy ügyességi játékok megszámlálhatatlan hada. Minden olyan oldalt ismer, ahonnan ezeket free-ben tudja leszedni. Kinézi a neten majd trónolás közben ezek id-jára hivatkozva a wapon keresztül lerántja a kütyüjére, telepíti és játssza. Ő erre élvez. A létező összes szintet elsőre megcsinálja, az univerzális rekordlista első három helyét ő uralja. Tulajdonképpen önmagával versenyez, nincs ellenfele. Puhánynak tartja az összes többi játékost arra hivatkozva, hogy ő ezeket a jackpot-okat egy rottyantás idő alatt éri el és neki még így is sikerül, míg a többiek naphosszat próbálgatják megdönteni a rekordját. Ha elfogy az utánpótlás és megszorul, akkor a szolgáltatója vagy a készülék gyártója wapos oldaláról szemezget az ingyenes tartalmak közül, néha még fizet is, de keveset, ha nagy az éhínség.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://urbangekko.blog.hu/api/trackback/id/tr132302915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása