Mars-béli tájakon minden a Föld-el egyenlő

2010.10.08. 10:39 urbangekko

 

Amikor valami messze van, nem érezzük magunkénak. Nem mozgat meg a Dunán úszó Greenpeace gumibálna mentési célzattal. A bálna itt nem annyira őshonos. Aztán van olyan, amikor velünk történnek a dolgok. Sokszor felsóhajtunk, hogy - Huhh, Teca,kurvanagy szerencse, hogy mi a városban lakunk. És ez nem jó.  Ne a katasztrófák miatt kerüljön Magyarország a CNN adásába. Jöjjön most pár adat röviden.
Vörösiszap: lúgos, toxikus fémekkel tele, radioaktív, főleg égési sérüléseket okozó anyag, ami ha kiszáradt talajból száll majd fel, mérgező is lehet. Tüdőrákot okozhat.  Veszélyes hulladék, 13 pH értékkel, szemben a háztartási hipó 12 pH-jával.

 

2010.10.04 :
Egy ember meghalt, három eltűnt, 10 ember kórházban. Dolgozik: 70 tűzoltó 18 járművel, 11 mentőautó, 1 helikopter, 2 tömeges baleseti egység, többszáz rendőr, 400 civil, 100 katona.
És azóta:
Kipusztult növények, megvakult, égési sérülésektől sokkos, altatásra váró állatok. Múltból előbukkanó régi figyelmeztetések, papírok zöld szervezetektől. Senki nem akar visszaköltözni a házakba. Gyorssegély. Gátszakadás kontra fizika törvényei magyarázkodás. A Marcal teljes élővilága kipusztult, és ki tudja mi lesz a többi folyóval? Jéghokisok és egyéb szervezetek adományai. 10-15 kamion vitt egymillió liter ecetet a helyszínre. Talajcserék..stb. Lehetne még hosszan és részletesen is sorolni, de mindenki ismeri már ezeket, mert szinte már mindenhol „ a csapból is ez folyik”.
Mire elég 200 Ft?
- egy (vagy két) sajtburger,
- 2db túrórudi,
- 2 db gyümölcsjoghurt,
- közel 20 db kifli,
- 1 kg kenyér,
- 1 liter komolyabb tej
Ez a lista is folytatható lenne. De ezek csak arányok. A lényeg, hogy ezekből csak egy dologról kell lemondani, hogy segíthessünk. Mindenkinek van közhely szótára, most én is idéznék a sajátomból:
-„ Sok kicsi, sokra megy.”
Emeljük meg a telefonunkat legalább egyszer. Tárcsázzuk a 1749-et. Így tudunk segíteni. Még azok is, akik városban laknak. Ki tudja, mikor és mi történik majd, amikor nekünk is szükségünk lehet ilyenre.
Ha másért nem, legalább azért, hogy otthon azt tudjuk majd mondani az asszonynak:
-Teca, látod-e, milyen rohadt nagy adakozó gavallérhoz mentél feleségül? Na, ne lássam a könnyet a szemedben a meghatottságtól. Ez nálam alap. Mehetsz vissza mosogatni, oszt’ még előtte azért  hajítsd mán' ide a távirányítót a sörömmel!

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://urbangekko.blog.hu/api/trackback/id/tr992355833

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Titkomat megosztanám... 2010.10.08. 10:53:40

 Uraim!Játsszunk...Aki -igazoltan - befizeti havi jövedelmének 10 %-t Kolontár Önkormányzatának ‎"KOLONTÁR ADOMÁNYSZÁMLA: 11748090-15427298-06540009" OTP bankszámlájára - annak bemutatkozom.Aki - igazoltan - befizeti egyhavi jöv...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása