A válság túlélésének 15 aranyszabálya

2010.01.20. 21:43 urbangekko

  1. Élj úgy, mint egy igazi egoista. Csak magaddal törődj! Ha nem jön a gáz és arra kérnek, vedd vissza a fogyasztásod, akkor nagy plénum előtt bólogass, de magadban tegyél rá! Nehogymá’ te fagyj meg. Csavard otthon feljebb a termosztátot, amíg van gáz, legalább neked legyen meleg.

     

  2. Ha karácsonykor vagy bármilyen másik ünnepen valakit meg kell ajándékoznod, csinálj belőle pisáló versenyt. Akár erődön felül is. Ha a haverod tavaly mp3 lejátszóval lepett meg és neked idén nincs hasonlóra pénzed, akkor is. Plazmát neki vagy minimum LCD-t.
  3. Nincs olyan, hogy nincs pénz! Pénz mindig van. Higgy a reklámoknak. Ha új hűtő kell, hívd a „Ropidentet”, másnap inox-ból veheted ki a Kőbányai sörödet, hisz kemény vagy. Igazi családfő.


     


  4. Ha nyugdíjas életszakaszban vagy, a 13. havit már elvették és már az egész éves nyugdíjad annyi, mint a 13. havi volt, akkor is használd a 3-as pontot. Hiszen kortársaid a TV reklámban könnyes szemmel örülnek, hogy az unokáik örülnek, és így mindenki örül.
  5. Sose gondolj arra, hogy a rendszerváltás előtti időben keményen büntették az uzsorásokat. Sőt utólag lásd be, akkor is kár volt ezt tenni, hiszen „ők” csak segíteni akarnak neked.
  6. A THM nem egy pénzügyi mutató, hanem a Takarékos Humánus Megoldás rövidítése. Ha mögötte valami 200-400 %-ig terjed, az is biztos csak egy telefonszám.
  7. Ha valakinek ígérsz valamit, annak tarts is be! Ha a szomszédnak még élne a tehene, harapjon fűbe a tieddel együtt.
  8. Ne törődj azzal, hogy minimálbérre vagy bejelentve és annyit is kapsz. Vegyél fel hitelt lakásvásárlásra, lehetőleg 15-30 millió között és minimum 25 évre. Ez azért jó, mert ha te nem tudod fizetni, akkor majd a gyerekeid és az unokáid fogják. Így nagyon hamar megtanulnak spórolni, ami elengedhetetlen képesség a mai világban.
  9. Véletlen se nyúlj bele a WC-be tisztítás címen. Elég, ha beteszel a perem alá egy folyamatosan növő plasztik-hernyót, szisszents a fali spray-ből egyet glettelés után és máris meghalt az összes baktérium.
  10. Higgy a fogyasztói társadalomban. Ne fogadd el, hogy a nagyapád pengéje és fenő szíja, - melyet ő is az apjától örökölt- simára borotvál. Vegyél először egy majd kettő, később három pengés borotvát, lehetőleg rezgőset és várd az a pillanatot, amikor beadják neked, hogy úgy pörögnek rád igazán a csajok, ha egy reluxát húzogatsz az arcodon. Bőr úgyis van már rajta elég.
  11. Ha valami elromlik a műszaki cikkeid közül, ne javíttasd meg! Egyrészt úgysem tudod, másrészt költséges is és nem éri meg az utánajárást. Vegyél újat, a régit meg dobd bele a kommunális szemetesbe a krumpli héjjal együtt. És ha valaki kérdezi, tudod-e mi az, hogy MÉH? Akkor válaszold azt, hogy nem szereted, mert sokszor csípett meg gyerekkorodban és a teát is cukorral iszod. Nincs rá igényed.
  12. Ha azt látod, hogy egy új autót el tudsz hozni a kereskedésből 0 Ft-ért, akkor az valószínűleg azt is jelenti, hogy nem kell semmit fizetned utána sem, a benzintankja is utántöltős, a biztosítás meg már kiment a divatból. Neked meg ugye lehetetlen, hogy baleseted lesz, hisz ezer éve vezetsz.
  13. Ha már annyira nincs pénze a családodnak, hogy a gyerekedet egy lavórban tartod, napi kétszer leöntöd alóla a fekáliát és slaggal lecsapatod a teraszon, akkor se adj alább az életviteledből. Haverokkal járj kávézókba és siránkozz azon, mennyire nagy a válság, mennyire nincs pénzed semmire. Majd az este végeztével te fizesd ki az egész számlát.
  14. Felejtsd el, hogy van a világon mosódió, szódabikarbóna, ecet és víz. Te használj lehetőleg minél erősebb és többféle vegyszert. Minél izmosabb karakter van rárajzolva és minél drágább, annál jobb.
  15. És mindezek után a jobb oldalon található éjjeliszekrényről vedd le a Bibliát és tanulj újra imádkozni. Reménykedj, hogy a természetes öregség előbb visz el családod és barátaid szeretetével övezve, mint a vegyszerek miatt kialakult ekcéma vagy a hitelek miatti stressz, magányosan. És ha mind a 14 pontot betartottad, akkor higgy a csodában. Valahol,…valamikor,…valaki MÁSSAL megtörténik, de nem veled!"

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://urbangekko.blog.hu/api/trackback/id/tr192302914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása