A Legényélet temetése avagy a vég kezdete

2010.11.02. 12:17 urbangekko

 

Ha valaki azt gondolja, hogy a legénybúcsún csak szaftos pornó van, Szilvia papír törlőkendő, táncos „fizetős” lány, és alkoholfogyasztás a detoxig, akkor jól gondolja. A tömeg így csinálja. De lehet ez is emlékezetes a fenti paraméterek megszelídítésével és kis programmal fűszerezve. Úgy, hogy mást se bántsunk és gumi nélkül is élvezetes legyen. Nem minden disznó akar makkot kaparni buli után éhesen. Legalábbis nem a sajátját.

 

 
Amikor az ember fia elhatározza, hogy szervez egy legénybúcsút, akkor megpróbál rákeresni a neten valami forrásra, amit felhasználhat. Na, ez az a témakör, melyben nincsenek felhasználható anyagok. Valószínű az az oka, hogy a férfiak nagy része elvonul a barátaival egy zárt vagy nyitott helyre, hogy minél több komlófőzeléket, árpafagyit, malátakoktélt fogyasszon el párás üvegkorsóban tálalva, magas alkoholfokkal rendelkező kísérők rásegítésével. Egyedüli forrás a neten azon cégek garmadájának elérhetősége, akik azt állítják magukról, hogy megszerveznek egy ilyet, „hűdefrankóra”! Valószínű ők a befizetett pénz kisebb részéből ugyanúgy piát vesznek, meg lányt rendelnek, mint ahogy mi csinálnánk magunknak, hiszen alacsony az ingerküszöb az XY kromoszómapárúaknál és a tesztoszteron is dolgozik bennünk, mint Győzikében a dzsungel kígyói között. De akkor meg minek költsünk rá többet? De tényleg ennyi tellene tőlünk csak? Ennyire állatok vagyunk?
Most gondolom, a női olvasóknak megvan a véleményük és bőszen bólogatnak. Igazuk lehet. A tapasztalat ősi, nyálkás démona fogja le hangszálaikon a C-dúrt, Muszty-Dobay módra, hogy szájüregük akusztikáját kihasználva, áthatolva a fogsorok védőbástyáin felhangozzon az: IGEN! Ennyire állatok ők. Most arra kérném őket, ne általánosítsanak, csak olvassanak tovább! Valós történet következik, egy valós, megtörtént legénybúcsú receptje. Egy átlagos recept, ami nem kerül bele Stahl mama gyűjteményébe. Valakinek ízleni fog, valakinek nem ez lesz a kedvenc kajája. De eben a legényszarvas pörköltben az alkohol csak ízesítő.
 
Recept neve: Legény a nyárson
Alapelv a szakácsnak: Olyan legyen a főzés, amilyen majd, a házasság alatt is lesz az élet várhatóan. Készítse fel a húst mindenre.
 
Hozzávalók:
Legény
Beavatott és segítőkész feleségjelölt
Jóravaló és lelkes barátok, akikkel való levelezés közben felmerül majd bennünk, hogy vajon ők tényleg szeretik-e az ünnepeltet?!
Táblázat nevekkel, email címekkel, telefonszámokkal
Levelezőlista
Ajándék(ok)
Képek a legényről, gyerekkortól napjainkig
Fényképező apparát vagy kamera a megörökítés miatt.
 
Főzés helyszíne:
Lehet modern konyhás vagy szabadtüzes
 
Előkészítés:
Írj egy kezdő mailt a levlistára, minimum 1 hónappal a tervezett este előtt. Tudasd mindenkivel, hogy nem vagy spam! Már előre kérj elnézést, hogy beteg a humorod. Mond el az indítékot, mármint azt, hogy az ünnepelt a címzetteket szeretné tölteni utolsó estéjét. Buzdíts mindenkit, hogy lelkesen jöjjenek az ötletek a következőkre: játékok, helyszín, ital, kaja, ajándék, díszítés... stb. Persze közben néha hívással, sms-el, levéllel vagy véres hússal felpofozott rottweilerekkel kell majd kommunikációra sarkalni őket, de megéri. A dátum legyen először a fix, amire mindenki tegye magát és a téteket szabaddá és utána a helyszín. Ehhez lehet majd igazítani a programokat. Mik vannak a közelben? Hová lehet utána menni… stb.? Minden résztvevő mozgósítsa minden kapcsolatát és ötletét, amit a téma oltárán fel tud áldozni. Nem fog fájni. Az ötleteket a szervező szelektálja, válassza szét a tűket a szénakazaltól, gyűjtse egy word doksiban és legalább fejben skiccelje fel a forgatókönyvet. A menyasszonnyal egy kérdőív kitöltetése elkerülhetetlen, ami róla szól. Ez majd az esti buli kvíz-show-ján lesz fontos. Mennyire ismeri az XY kromoszóma az XX-t? Eljutunk-e a megoldásig vagy csak két ismeretlenes egyenlet marad, amire később figyelni kell? Az adott nap délelőttjén vagy kora délutánján (minimum a legény érkezése előtt 2 órával) az összes résztvevő, szervező, beavatott gyűljön össze egy helyen és fixálják a programot, mint Fenyő Miki a haját koncert előtt. Ami kimaradt eddig a vásárlásból, az pótolható még gyorsan. Az Análintruder 2010-es modelljét forgalmazó boltok mindig nyitva vannak, ráadásként a felfújható bégető gumibárányt is megcsíphetjük akcióban, ha összecsomagolt a pakk.
 
Főzés: Menjünk a legényért vagy jöjjön ő a megadott helyre és indul a móka. Nagyrészt követendő a programterv, de mint egy jó receptnél, saját és a vendég ízlése szerint is formálhatjuk. Sodródjunk az árral és ne görcsöljünk főzés közben. Használjuk ki minden utunkba kerülő adalékot. Nincs annál szebb, amikor a japán turisták fotózzák eldobható Canon gépükkel a bokszernadrágba öltözött barátunkat, aki éppen chipandale showt mutat be egy közlekedési táblán, saját maga énekelt Fásy Mulató slágerekre.
 
Most elmondhatnám, hogy milyen volt a mienk, de nem teszem. Az is csak olyan kép lenne az ételről, mint amilyen az újságokban van. Az elkészítés után sosem úgy néz ki mint a fotón. Ezért szeretem a kép nélküli szakácskönyveket. Nincs elvárás velem szemben. Mindenkinek javaslom a nyílt recept használatát. Mankó. Segítség. Az, hogy Kotányi, Maggi vagy Knorr a fűszer, az rajtad/rajtatok múlik. Életkor, legény, barátok, mentális és fiziológiai paraméterek megvizsgálásával remek vacsorát lehet összecsapni.
 
Persze, aki a Subway-ben akar szendvicset fogyasztani, az tegye azt. Amire az ilyen estéből emlékszik majd, az csak a teleport-koktél. Tudod, ez az a sokadik és utolsó ital, ami elfogyasztása az utolsó élménye, miután másnap reggel otthon ébred.
Jó étvágyat a vacsorázóknak és jó teleportálgatást azoknak, akik nem éhesek!
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://urbangekko.blog.hu/api/trackback/id/tr822415760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása